onsdag 4 juni 2008

Älska, älska inte

Det är inte lätt med kärlek. Även om tusentals och åter tusentals människor har beskrivit den, berättat om den, analyserat den så är den fortfarande lika magisk, lika förtrollande och lika oförutsägbar. Den är olika för alla. Vissa upplever kärlek vid första ögonkastet. Andra får vara med om en långsam resa där känslorna växer dag för dag. Ibland upplever du olycklig kärlek och önskar att detta med känslor och annat bara ville försvinna.

Så ibland tar kärleken slut. Det som från början skulle vara för evigt fick helt plöstligt ett bäst före datum. Känslan av lycka ersätts med en känsla av sorg, besvikelse och tappad självtilit. Du tänker att detta med kärlek inte är för dig. Alla andra har det bra och är lyckliga varför kan inte jag få vara det? Du hör klyschor som att tiden läker alla sår och det är bättre att ha älskat och förlorat än inte älskat alls.

Vill du ha ett svar? Vill du ha en lösning? Tyvärr finns det ingen. Kärleken följer inga regler. Den dansar i natten och följer sin egen väg. Det enda vi kan göra är att låta oss svepas med på vinst och förlust. För till slut förtjänar vi alla att vara lyckliga och att älska och bli älskade.

1 kommentar:

Lisa Eriksson sa...

Idag röstar jag på älska inte